איך להכין לאבנה ביתית? לאבנה היא אחת הגבינות הרכות האהובות על הישראלים והיא מגיעה כגבינה רכה או ככדורים הטבולים בשמן זית. אנחנו נוטים לאכול את הלבאנה כתוספת לארוחה, עם שמן זית וזעתר ולעיתים אף סומק. הכנת הלאבנה לא דורשת מצרכים מיוחדים והיא קלה כאשר התוצאה המתקבלת טעימה במיוחד. כל מה שאתם צריכים זה חיתול של פעם מבד טטרה, או חתיכה בד מלבני דומה. המצרכים הנדרשים הם: יוגורט רגיל, רצוי מעל 4% שומן, מעט מלח וכפי שצויין כבר, חיתול. את היוגורט והמלח מערבבים יחד, ופורסים חיתול או בד מעל מסננת רגילה. מניחים את מסת היוגורט באמצע החיתול, וקושרים את השוליים מומלץ על צוואר ברז המטבח כשהחיתול באוויר ומשאירים כמה שעות עד שכל הנוזלים יוצאים החוצה דרך הבד בטפטוף. ברגע שהסתיים הטפטוף, תדעו שהלאבנה מוכנה.