קרדיט PIXABAY

איך מכינים ריבת תותים? אלו הם הימים האחרונים של התותים הטריים לפני שמסתיימת לה העונה האדמדמה. לאחר שנהננו מהם בחודשי החורף כשהיו טריים, בעוגות, שייקים ועוד, זה בדיוק הזמן להכין מהם ריבה אדומה מתקתקה שתשאיר לנו טעם של עוד עד לחורף הבא. להכנת ריבה טובה שתחזיק מעמד, יש צורך בצנצנות מעוקרות שהכנו מבעוד מועד. ניתן לקחת כל צנצנת, לשטוף אותה היטב, למלא במים רותחים, לשפוך ולסגור את המכסה.

החומרים לריבה ביתית איכותית:

תותים – כשני קילו

קילו סוכר

מיץ מחצי לימון

את התותים מנקים היטב וקוטמים להם את הגבעול. מכניסים לתוך סיר, נותנים להם להתבשל כשתי דקות ואז מוסיפים את כל כמות הסוכר. על אש קטנה יש להמשיך ולבשל, להתאפק ולא לערבב לפחות עד להמסת הסוכר והוא יימס אין דאגה, ומוסיפים את הלימון. מבשלים כשעה על אש קטנה עד שהריבה מסמיכה היטב. שופכים לצנצנות בזהירות כי הריבה רותחת סוגרים את הצנצנת וממתינים עד לקירור ואז מכניסים למקרר.

השאירו תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here