איך מפרישים חלה

לאחרונה טקס הפרשת חלה קיבל תאוצה והפך לדבר אופנתי. לא משנה אם את חילונית או דתיה, מדובר בטקס קצר בעל סגולות ברכה. הפרשת חלה היא חובה מהתורה, מדובר על שריפה של חלק מהעיסה המיוחדת לאפיה. להפרשת החלה חוקים, הקמח להכנת הבצק  להיות במשקל של לא פחות מ 1,560 גרם. הקמח יכול להיות מהסוגים חיטה, שעורה, שיבולת שועל, כוסמין ושיפון. מפרישים חלה מבצק יציב ולא נוזלי, כאשר העיסה עדיין בשלמותה. לוקחים את החתיכה ומברכים:

בָּרוּךְ אַתָּה אדני אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, אֲֹשֶר קִדְֹּשָנוּ בְּמִצְוֹתָיו, וְצִיוָּנוּ לְהַפְרִיֹש חַלָּה מִן הָעִיסָה.

את החתיכה שורפים עוטפים ומשליכים לפח.

 

 

השאירו תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here