איך מכינים פירה מושלם?
freepik

תפוחי האדמה מהווים חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו ובני האדם למדו לנצל אותם לבישול, אפייה ואף יצירתם של משקאות אלכוהוליים. כך שאין ויכוח, תפוח האדמה הוא אחד הירקות המוצלחים ביותר בכל סטנדרט. אחת המנות האהובות והמנחמות ביותר אשר עשויות מתפוחי אדמה היא הפירה. מנה זו נפוצה בכל רחבי העולם, ורבים אוחזים במתכון משפחתי מיוחד אשר הופך את הפירה שלהם לטעים במיוחד.

מתכון בסיסי ונוסטלגי לפירה קטיפתי ומושלם

היום נחשוף בפניכם את העקרונות הבסיסיים להכנתו של פירה קטיפתי ומושלם אשר תוכלו לשדרג בשלב מאוחר יותר בתבלינים ותוספות שאתם אוהבים.

  • מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לחצאים או רבעים ומניחים אותם במים קרים בסיר על האש.
  • מביאים לרתיחה ומוסיפים בערך כף אחת של מלח גס.
  • מכסים את הסיר למחצה ומניחים לתפוח האדמה להתבשל עד שיתרככו.
  • הבדיקה הפשוטה ביותר תהיה בנעיצת מזלג בתפוח האדמה, ובמידה והוא מחליק וננעץ בקלות, תפוחי האדמה כולם מוכנים.

את השלבים הללו כולם מכירים, אך חשוב לציין כי הצעדים הבאים יהיו אלו אשר יעניקו לפירה שלכם את התחושה האוורירית, זאת אפילו מבלי שתאלצו להשתמש במעבד מזון או מוט בלנדר.

  • שפכו את המים מתפוחי האדמה אך השאירו כחצי כוס בתוך הסיר עם תפוחי האדמה.
  • חממו כוס חלב והכינו מעט חמאה בצד.
  • הוסיפו לסירוגין את החלב בהדרגה והתחילו למעוך את הפירה. תוסיפו את החמאה בשלב האחרון והמשיכו למעוך עד לקבלת המרקם הרצוי.
  • הוספת החלב מעניקה לכם את האפשרות לקבל את הסמיכות הרצויה.
  • לרוב המתכון יהיה מושלם כבר כך, אך חשוב לזכור לטעום ולתבל בהתאם לטעם הרצוי עליכם.

טיפים מעניינים לפירה עם טעם מיוחד

  • לתוך תערובת תפוח האדמה הרותחת ניתן יהיה להוסיף גם ביצה אחת. אל דאגה, הביתה תתבשל תוך כדי הערבוב לתוך הפירה לאור הטמפרטורה הגבוהה של תפוחי האדמה ומשך הזמן הקצר אשר נדרש לביצה להיות מוכנה. הטעם החדשני והמיוחד יגרום לכם ללא ספק לקחת עוד צלחת.
  • לאוהבי החריפות המעודנת, ניתן יהיה להוסיף מעט חרדל לתוך הפירה ולהתחדש במנה מיוחדת שמשתלבת נפלא עם בשרים מסוגים שונים.
  • עיטור של בצל ירוק חתוך דק יהיה הדרך המושלמת לשדרג את המראה של הפירה בעת ההגשה ויעניק לאורחים שלכם את האפשרות ליהנות מארוחה טעימה ומרשימה גם יחד.
  • אם אתם רוצים להפוך לאלופי הפירה, התנסו עם אותו המתכון בכמה זנים של תפוחי אדמה. כיום ניתן למצוא בכל מכולת או סופרמרקט מגוון רחב של זנים אשר כל אחד מהם מפגין יתרון אחר, חלקם מתוקים יותר וחלקם מתבשלים מהר יותר.

בתיאבון!

השאירו תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here