יחסי עובד מעביד מתאפיינים במורכבות. המעסיק נותן אמון בעובדיו, ולכן גניבה ממעביד נתפשת לא רק כפגיעה בקניין אלא גם כהפרה של אותו אמון שבלעדיו לא תיתכן פעילות עסקית. כתוצאה מכך מי שנחשד או מואשם בגניבה מסוג זה עלול לשלם מחיר יקר מאוד. עו"ד אלון שליכטר מושיט עזרה למי שנקלע למצב הזה, על בסיס ניסיון נרחב ומחויבות למיצוי כל האפשרויות הקבועות בחוק לטובת הלקוח.
מידע חשוב לגבי גניבה ממעביד
* סעיף מיוחד בחוק – בחוק העונשין ישנו סעיף שמוקדש לגניבה ממקום העבודה, והמגדיר את מהותה. זהו סעיף 391, לפיו "עובד הגונב דב שהוא נכס מעבידו… וערכו עולה על אלף שקלים חדשים". הבחירה לייחד סעיף נפרד מבהירה את מידת החומרה שבה החברה מתייחסת להפרת האמון כלפי המעביד.
* עונש מקסימום – בעוד העונש על גניבה שלא ממעביד הוא לכל היותר 3 שנות מאסר, על עבירה הגניבה מהמעביד בית משפט רשאי לפסוק גם עד 7 שנות מאסר – סיבה טובה לפנות מיד לעורך דין מנוסה.
* התנהלות חכמה – מרגע שהתגלתה הגניבה, ובעצם מרגע שעובד נחשד בביצוע המעשה, חשוב מאוד להתנהל באופן מושכל ולא לבצע טעויות נוספות. עד לכלא יש מספר נקודות יציאה, ובחירות מדויקות מאפשרות לממש אותן ולא לשלם מחיר גבוה על הגניבה.
מה לעשות ומה לא לעשות כשנחשדים בביצוע גניבה ממקום העבודה?
ישנם מקרים שבהם עוד לפני הגשת תלונה במשטרה המעסיק, עם או בלי חוקר פרטי שנשכר כדי לבחון את המצב, מתעמת עם העובד. מצד אחד זוהי הזדמנות למנוע את העברת המקרה לרשויות האכיפה, אבל מצד שני הודאה עלולה לסבך אתכם. לכן ייעוץ של עורך דין פלילי מיומן, בהתאם לנסיבות הספציפיות של האירוע, הכרחי כבר בשלב זה. לקראת חקירה במשטרה בחשד לביצוע גניבה ממעביד הייעוץ כבר הופך לקריטי, ובהמשך ישנה עוד תחנה שבה ניתן למנוע העמדה לדין – השימוע מול הגוף שעורך את כתב האישום. עו"ד אלון שליכטר אמון על ייצוג עובדים הנחשדים בגניבה ממקום העבודה, תוך ניצול כל נקודות התורפה של התיק (למשל התנהלות בלתי חוקית של חוקר פרטי) והבלטת הנסיבות שעשויות להוביל לעונש קל ככל האפשר ואף לזיכוי.