הרכב הראשון שלנו הוא הרכב שנהיה אליו קשורים הכי הרבה מכל הרכבים שיבואו לאחר מכן. כאשר מדובר בגברים, הרי שהרכב הוא כמו אישה שניה עבורנו. אנו דואגים לטפח אותו, לטפל בו, לתת לו תשומת לב, להשגיח עליו וכמובן להיעזר בו לא מעט. כאשר מדובר באישה הרי שהרכב הראשון הוא כלי שמיש לסידורים, לנסיעות לעבודה ובעצם הרגליים שלנו. בשורה התחתונה קשה מאוד להסתדר בלי רכב ולכן הלחץ לעשות רישיון בגיל צעיר יחסית. מיד לאחר הרישיון מגיע החלק של בחירת הרכב.
איזה רכב אנחנו רוצים?
ראשית נבחר את סוג הרכב שאנו רוצים. לעתים נשמע המלצות מחברים שלנו על סוגי רכבים טובים שהם עושים בהם שימוש ובמקרה אחר נוכל להיעזר באינטרנט כדי לקרוא מעט על רכבים. אחרי הכול לא כל יום קונים רכב וכדאי להיעזר בכל ההמלצות שאתם יכולים לאסוף כדי למצוא את הרכב המתאים ביותר עבורכם. ישנם רכבים קטנים יותר ואחרים גדולים יותר. כדאי, בתור רכב ראשון, לקחת רכב בסדר הגודל של זה שנהגתם עליו בשיעורי הנהיגה שלכם עד שתצברו ניסיון. לגבי החברה זה כבר נתון לשיקולכם.
האם כדאי ללכת על רכב חדש או יד שניה?
ברוב המקרים התשובה היא ברורה והיא דווקא ללכת בהתחלה על רכב יד שנייה. כל זמן שאתם נהגים חדשים וחסרי ניסיון אתם רוצים להשתפשף על רכב שלא יהיה לכם אכפת אם הוא יישרט, יתעקם או תישבר לו מראה. לעתים גם במקרה של יציאה מהחניה אפשר בטעות להיתקע בעמוד או לשרוט רכב אחר. במקרה כזה אתם בהחלט רוצים להתנסות ברכב יד שניה. יש משהו יפה גם בכך שאתם חשופים לתקלות ברכב יש ישן יותר וזאת כדי שבהמשך תוכלו להתמודד איתן בעצמכם.
מהי שיטת התשלום הנוחה ביותר עבורנו?
יש מספר אפשרויות תשלום הן בחברות הליסינג והן במוקדי המכירה של החברות, החל מקבלת אשראי ומימון לרכב (מלא או חלקי) ועד לתשלום בכרטיס אשראי או רכישת הרכב באופן מלא אם חסכתם לכך מספיק כסף. כמובן שתוכלו להיעזר גם בבנק לטובת קבלת הלוואה לרכישת רכב ולהחזיר את ההלוואה לבנק בתשלומים.
טיפים נוספים להעברת בעלות בטוחה:
שימו לב כי אתם משלמים לבעל הרכב הקודם לאחר העברת הבעלות של הרכב, באותו סניף דואר שבו אתם מבצעים עמו את ההעברה. לעתים בבדיקה של טופס הבעלות של הרכב בסניף הדואר מתקבלות תקלות לגבי זהות הבעלים של הרכב. כמו כן שימו לב אם הרכב היה בחכירה לפני כן דבר שמוריד את ערך הרכב.