איך למנוע נפיחות בבטן
קרדיט pixabay

כל מי שסובל מתחושת מלאות ואי נוחות אחרי הארוחה מבקש באופן טבעי לדעת איך למנוע נפיחות בבטן. בחלק מהמקרים הנפיחות היא תוצאה של גזים כלואים במעיים וגם חדירת נוזלים לחלל זה עלולה להוביל לתחושות הלא נעימות. הקפדה על מספר כללים פשוטים מפחיתה באופן משמעותי את היקף התופעה.

המרכיבים בתזונה שעלולים לגרום לנפיחות

* ירקות מצליבים – ובהם כרוב, כרובית, קולרבי, ברוקולי, כרישה ועוד.

* קטניות – מכל הסוגים. אם משרים או מנביטים את הקטניות הסיכוי שהן יובילו לנפיחות קטן במידה ניכרת.

* לקטוז – דו סוכר שנמצא בכל מוצרי החלב. אנשים רבים רגישים אליו גם בלי להיות מודעים לכך.

* גלוטן – חלבון שנמצא בחיטה וידוע ביכולת שלו לספוח מים.

איך למנוע נפיחות בבטן בלי לוותר על מאכלים מועילים?

במקרה של רגישות ללקטוז או לגלוטן התשובה הטובה ביותר לשאלה איך למנוע נפיחות בבטן היא פשוט להוריד מהתפריט מאכלים שמכילים את החומר הבעייתי עבור מערכת העיכול של האדם. קטניות וירקות חבל להוציא מהתזונה משום שיש בהם מרכיבים תזונתיים חשובים מאוד. במקרים אלה הפתרון המיטבי הוא לדאוג לתקינות מערכת העיכול – באמצעות שמירה על פלורת מעיים מאוזנת. כמות מספקת של חיידקים ידידותיים – שמוכרים גם בשם פרוביוטיים – מצמצמת את הסיכון להופעת הנפיחות ואת השכיחות שלה. כדי להגיע למטרה הנ"ל האמצעים הם מאכלים פרוביוטיים כגון מיסו, טמפה, ירקות מוחמצים וכבושים ויוגורטים (כמובן לא במקרה של רגישות ללקטוז), או תוסף פרוביוטיקה של חברה מוכרת ואיכותית.

השאירו תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here