איך מכינים לחם טחינה

איך מכינים לחם טחינה
קרדיט pixabay

איך מכינים לחם טחינה, ללא טיפה של קמח. חג הפסח פה, ואיתו הרצון להחליף את המצות במשהו אחר, משביע ושיהיה ללא קמח. לחם טחינה הוא התחליף המצויין והבריא ללחם רגיל וכמובן למצה. ההכנה של לחם הטחינה קלה מאוד ולא מצריכה תפיחה או מאמץ מיוחד.

מצרכים

שלושת רבעי כוס טחינה גולמית

ארבע ביצים גדולות

חצי כף חומץ

1 כפית דבש

1 כפית סילאן
שקית אבקת אפיה
כפית שטוחה סודה לשתיה
כפית מלח
1/2  כוס גרעיני דלעת 
לקישוט:
חצי כוס כרעיני דלעת וחמניה
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. בקערה  מערבבים את החומרים חוץ מחומרי הקישוט והגרעינים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
  3. מוסיפים את הגרעינים.
  4. מכניסים לתבנית חד פעמית אינגליש או תבנית ללחם מפזרים למעלה את הקישוט ואופים בתנור כחצי שעה ארבעים דקות בערך עד שהלחם מקבל גוון זהוב והבלילה מתייצבת.
  5. מוציאים את הלחם מהתבנית ומחזירים לכשמונה דקות לתנור עד לקבלת ציפוי קשיח.
מאמרים נוספים
מהו אוויר דחוס ואיך הוא תורם לתעשייה?
לא תמיד אנחנו לוקחים בחשבון את המכשור הטכנולוגי שמסייע לנו...
איך מכינים ריבת תותים
איך מכינים ריבת תותים? אלו הם הימים האחרונים של התותים...
איך מכינים קפה קר
איך מכינים קפה קר? אבל אחד כזה שיהיה טעים בדיוק...
איך מכינים עציץ דקורטיבי בבית
איך מכינים עציץ דקורטיבי בבית? כולנו אוהבים פריחה והתחדשות, במיוחד...
איך מכינים דגל ישראל בבית
איך מכינים דגל ישראל בבית? יום העצמאות מגיע, והחלטנו לקשט...
איך מכינים חביתה תפוחה כמו במסעדה
איך מכינים חביתה תפוחה כמו במסעדה? רבים שואלים את השאלה,...
איך מכינים אורז אחד אחד
איך מכינים אורז אחד אחד, זו שאלה נפוצה בין חובבי...
איך להכין עוגת שוקולד ללא גלוטן
איך להכין עוגת שוקולד ללא גלוטן, רבים מחובבי השוקולד שואלים....
איך מכינים לחם טחינה
איך מכינים לחם טחינה, ללא טיפה של קמח. חג הפסח...
איך מכינים קרם ברולה
איך מכינים קרם ברולה? זו שאלה שכל חובבי ז'אנר הקינוח...
דילוג לתוכן