קרדיט pixabay

איך מכינים לחם טחינה, ללא טיפה של קמח. חג הפסח פה, ואיתו הרצון להחליף את המצות במשהו אחר, משביע ושיהיה ללא קמח. לחם טחינה הוא התחליף המצויין והבריא ללחם רגיל וכמובן למצה. ההכנה של לחם הטחינה קלה מאוד ולא מצריכה תפיחה או מאמץ מיוחד.

מצרכים

שלושת רבעי כוס טחינה גולמית

ארבע ביצים גדולות

חצי כף חומץ

1 כפית דבש

1 כפית סילאן
שקית אבקת אפיה
כפית שטוחה סודה לשתיה
כפית מלח
1/2  כוס גרעיני דלעת 
לקישוט:
חצי כוס כרעיני דלעת וחמניה
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. בקערה  מערבבים את החומרים חוץ מחומרי הקישוט והגרעינים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
  3. מוסיפים את הגרעינים.
  4. מכניסים לתבנית חד פעמית אינגליש או תבנית ללחם מפזרים למעלה את הקישוט ואופים בתנור כחצי שעה ארבעים דקות בערך עד שהלחם מקבל גוון זהוב והבלילה מתייצבת.
  5. מוציאים את הלחם מהתבנית ומחזירים לכשמונה דקות לתנור עד לקבלת ציפוי קשיח.

השאירו תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here