איך להכין עוגת שוקולד ללא גלוטן, רבים מחובבי השוקולד שואלים. אין אחד שלא אוהב עוגת שוקולד, אך חלק מאיתנו מגבילים את עצמם בכל הקשור לשימוש בקמחים רגילים לבנים ומעדיפים לאכול עוגות ללא גלוטן. עוגת שוקולד ללא גלוטן ניתן להכין מסוגי קמחים שונים, אך העוגה הטעימה ביותר היא עוגת שוקולד עם קמח שקדים. מתקבל מרקם קרמי כייפי טעים ושוקולד.
החומרים הדרושים לתבנית בקוטר 20
200 גר שוקולד מריר
150 גר חמאה לגרסת פרווה מחמאה
כוס סוכר
כף קקאו
150 גרם שקדים טחונים או קמח שקדים
5 ביצים
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל 175 מעלות. את הביצים טורפים עם הסוכר, את השוקולד ממיסים עם החמאה עד להמסה מלאה. מוסיפים את החומרים היבשים לשוקולד, ואת תערובת הביצים. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. שופכים את העיסה לתבנית משומנת ואופים כחצי שעה.