קרדיט PIXABAY

איך מכינים עוגת תפוחים קלה? אין כמו עוגת תפוחים נימוחה ועסיסית, עם ניחוח קינמון קל. כיום ניתן למצוא שלל תפוחי עץ לאורך כל השנה. התפוחים המומלצים לעוגות תפוחים, הם התפוחים מסוג סמית, אלו שנראים ירוקים במיוחד ומוכרים כתפוחים הירוקים. יתרון תפוחים אלה, הוא שהם חמצמצים ותורמים רבות לאיזון הטעמים של העוגה ויחד עם זאת הם עסיסיים.

עוגת תפוחים קלה, לא זקוקה להרבה חומרי גלם, והיא כוללת קמח, חמאה, סוכר, קינמון, תפוחי עץ, סוכר וניל ואבקת סוכר.

החומרים לעוגת תפוחים קלה:

120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
1 ורבע כוס קמח
שקית אבקת אפייה
1 ביצה

6 תפוחים מסוג סמית מגורדים קלופים כמובן

מעט קליפת לימון מגורדת

2 כפות מיץ לימון

3 כפות סוכר חום

כפית תמצית וניל, שקית סוכר וניל

לציפוי הפירורים:

½ כוס סוכר
½ כוס קמח
¼ כפית אבקת אפייה
½ כפית קינמון טחון
70 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום של 170 מעלות משמנים תבנית מלבנית בגודל 23×30 ס"מ  או תבנית פאי 26 ומרפדים אותה בנייר אפייה. בקערה בינונית מערבלים  או לשים ידנית יחד חמאה, סוכר, קמח מנופה עם אבקת אפייה, ביצה תמצית וניל במשך כדקה, עד להיווצרות בצק רך מורחים את הבצק בשכבה דקה על תחתית התבנית.

מכינים את ציפוי הפירוריםכל החומרים יחד ומערבבים בעזרת הידיים עד לקבלת פירורים גסים.

להכנת המלית בקערה מניחים את תפוחי העץ הגרידה והלימון, מוסיפים סוכר וסוכר וניל ומערבבים.

5. זורים למעלה את פירורי החמאה שואופים  במשך 45 דקות. מצננים 30 דקות לפחות.

השאירו תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here