הרבה מאוד אנשים חושבים שהכנת אורז מסובכת ושמורה לבשלנים המקצועיים בלבד. אך גם מי שלא יודע לבשל במיוחד יכול בהחלט להכין אורז מבושל כמו שצריך ולא דביק, אורז טעים מאוד.

עם זאת, כמה שזה נשמע פשוט וקל להכנה, אורז יכול להיות מאוד מסובך ומהר מאוד אפשר להרוס אותו או לשרוף.

קיימות הרבה מאוד טכניקות שונות כדי להכין אורז, כמו למשל במיקרוגל, אך הטובה ביותר היא על כיריים גז או חשמליים. הסוד של הכנת האורז, הוא להקפיד על כמויות מדויקות.

אבל למה חשוב כל כך להכין אורז טוב, מעבר לזה שהוא מאכל טעים ואהוב על כל אחד ואחת?

אורז הוא מאכל מאוד פופולרי היום, אפשר לאכול אותו בתופסת ליד בשר או דג, אך הוא יכול להיות מנה מפני עצמו כמו סלט אורז בריא ועשיר. הוא הופך מנה ראשונה, מנה עיקרית או תוספת למנה עיקרית, וגם לקינוח. אורז בהחלט יכול להתבשל עם חלב וסוכר ולהפוך לקינוח אהוב של הילדים ומבוגרים. בימינו אנחנו יכולים למצוא אורז בכל מטבח בעולם, מהמזרח עד המערב. אפשר למצוא אותו בכל בית או מסעדה.

בארצנו, אורז הוא הבסיס של הבישולים. אין שבתות או חגים בלי מנת האורז המשפחתי באמצע השולחן החגיגי. אין סוף לדירוגים וסגנונות שונים למאכל הזה, הוא יכול להיות חריף, מלוח או מתוק, הוא תמיד יהיה המאכל המרכזי בכל שולחן בעולם.

ניתן גם להוסיף באורז תבלינים שונים וטעימים, או להוסיף פירות יבשים, או ירקות.

ברגע שתדעו להכין אורז לבן, פשוט וטעים, אתם תוכלו לשדרג אותו לטעמכם, לטעם המשפחה שלכם או אפילו לאורחים שלכם.

אז איך מכינים אורז ומה אנחנו צריכים כדי להכין אורז?

מצרכים ל-2 מנות:

כוס אורז לבן

2 כוסות מים רותחים

כף שמן רגיל או שמן זית

כפית מלח

חצי פלפל

תבלינים לפי הטעם – חצי כפית כמון או פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

מחממים בסיר קטן כף שמן סויה או שמן זית. שוטפים היטב את האורז במים ומתגנים אותו בסיר עם השמן החם. מוסיפים כפית מלח וחצי כפית פלפל. יש להוסיף חצי כפית כמון או פפריקה מתוקה, לפי הטעם.

מוסיפים את המים הרותחים בסיר של האורז, על אש גבוהה ומחכים עד שהמים מבעבעים.

מנכים את האש, ומכסים את הסיר במכסה.

ניתן לבשל את האורז על אש נמוכה 10 דקות ולאחר מכן לכבות את האש.

משאירים את המכסה עוד 5 דקות והאורז מוכן. יש להוסיף בצל ירוק.

ניתן לאכול את אורז ליד בשר או דג, או אפילו לבד.

בתאבון!

השאירו תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here