איך מכינים פיתות כוסמין בבית

איך מכינים פיתות כוסמין בבית
קרדיט PIXABAY

כמעט בכל בית ישראלי אפשר למצוא פיתות קפואות, להפשרה בכל עת. מי לא אוהב לאכול פיתה עם חומוס, או עם לבנה או עם נקניק, גבינה צהובה או כל דבר אחר. אבל מסתבר שזו לא בעיה להכין אותן בבית. ויותר מזה, אפשר אף להכין אותן בריאות במיוחד, על בסיס כוסמין.

להתפיח את הבצק – חצי מהעבודה 

על מנת שתבינו עד כמה קל להכין אותן, שימו לב שחצי מהעבודה אתם בכלל לא צריכים לבצע. את הרוב, מבצעים השמרים, לאחר שמוסיפים אותם לבצק. אז זה מה צריך לעשות: על כל חצי קילו קמח, יש צורך בכף של שמרים, מעט סוכר (שמשפר את עבודת השמרים) מעט מלח (לא יותר מדי) וכוס וחצי מים. שימו לב שאם רצונכם להכין פיתות כוסמין, כל מה שצריך זה פשוט להוסיף לתערובת קמח כוסמין במקום קמח לבן רגיל. כך מקבלים קמח שנחשב לבריא מאוד.

את כל החומרים היבשים שמים בקערה ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים לתערובת חלק מהמים ולשים את הבצק באופן ידני או במעבד מזון או מיקסר מתאים. הבצק צריך להיות לא יבש מדי ולא רטוב מדי. על פי הצורך, אפשר להוסיף מים, עד שבלישה נוצר כדור בצק אחיד שנפרד בקלות מהקערה. אם הבצק רטוב מדי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח יבש. לאחר מכן, מניחים את כדור הבצק בתוך קערה ועוטפים עם ניילון נצמד. למעלה מכסים במגבת ונותנים לשמרים לעבוד. לאחר כשעה לערך, הבצק מכפיל את נפחו וזה הרגע שאפשר לגשת לעבודה.

יצירת הפיתות לפני אפייה 

בשלב זה, מרדדים מעט את כדור הבצק, על מנת שניתן יהיה לחתוך אותו לחלקים שווים. אפשר להיעזר במשקל. כל פיתה ממוצעת צריכה לשקול 80 עד 90 גרמים. אפשר יותר, אם אוהבים פיתות גדולות במיוחד. חותכים את הבצק ויוצרים עיגולים קטנים. מכסים אותם במגבת על מנת שימשיכו לתפוח מעט, במשך כרבע שעה עד עשרים דקות (תלוי בטמפרטורת החדר). כל עיגול בצק יש לרדד לצורה של פיתה עגולה.

שתי הדרכים לאפיית הפיתות 

לאחר שהפיתות מוכנות וזקוקות לאפייה, יש שתי דרכים לכך. דרך אחת היא להשתמש בתנור כך שאפשר לאפות כמה ביחד. דרך אחרת היא להיעזר במחבת חמה, ולהכין פיתה אחת אחרי השנייה. בתנור – יש לחמם את התנור לטמפרטורה גבוהה במיוחד, עדיף 250 מעלות לערך. את הפיתות צריך להניח על משטח ישר, ניתן להשתמש במשטח לפיצות או בתבנית הפוכה. חשוב לשים את הפיתות בתנור החם, רק לאחר שהוא מגיע לטמפרטורה הלוהטת ולא לפני כן. בתוך כמה דקות הפיתות מתנפחות כך שהן מוכנות. במחבת – יש לחמם את המחבת כפי שהיא, ללא שמן. לאחר מכן, מניחים כל פיתה על המחבת עד שהפיתה מתנפחת. יש לזכור להפוך את הפיתוח לפי הצורך.

מאמרים נוספים
איך לבחור מתנות למשפחה: המדריך המושלם למתנות מותאמות אישית
בחירת מתנות למשפחה היא משימה שיכולה להיות מהנה ומספקת, אך...
איך פרגולות אלומיניום דמוי עץ משדרגות לכם את הבית?
בגינון ובעיצוב אדריכלי בסגנון המודרני, פרגולות הופיעו כאלמנט מרכזי שכולם...
ציפוי חרסינה לשיניים
בא לכם להנות מחיוך כובש שבזכותו הרושם הראשוני עליכם יהיה...
אורטופד מומחה לבעיות ברכיים
הברך התחילה לכאוב מבלי שקיימת סיבה ברורה לעין? עליכם להיות...
איך לחתום מכל מקום בצורה מדויקת?
אחת השיטות הטובות ביותר לחתום מכל מקום בעולם תוך הקפדה...
ממה נובעת נשירת שיער פתאומית?
כאשר עובר עלינו משהו אנו חייבים להבין את הסיבות לו...
איך למצוא שירותי אופיס מעולים?
כך תתחילו וגם תסיימו בהצלחה לימודי מדעי המחשב
לימודי מדעי המחשב הפכו להיות פופולאריים אצל צעירים רבים שרוצים...
כמה עולה החלקה אורגנית? מחירון החלקות אורגניות 2022
החלקה אורגנית נחשבת לאחד מטיפולי השיער הפופולאריים בעולם ובישראל בפרט,...
האם לא הגיע הזמן שיהיה פיקוח על תחום ההובלות?
יש שאלה גדולה בכלכלה האם פיקוח של המדינה זה דבר...
בחירת עורך דין
איך בוחרים משרד עורכי דין?
במידה ואתם זקוקים לייעוץ וסיוע משפטי בסוגיה או בעיה שעמה...
דילוג לתוכן