קרדיט pixabay

כולנו אוהבים חלות ריחניות. אין ריח טוב מריח של חלה הנאפית בתנור, שמתפשט בכל הבית. רבים מפחדים להכין חלות מאחר ומדובר באפיה עם שמרים. איך להכין חלה שמנמנה בקלות? דאגנו לכם לכל הטיפים. ראשית, לא משנה איזה מתכון תקחו, חשוב מאוד שהשמרים בהם אתם משתמשים, בין אם הם טריים או יבשים, שיהיו טריים. בנוסף, ברגע ששמים אם השמרים עם שאר החומרים, אסור שהשמרים יגעו במלח, אחרת זה הורג אותם ולא תהיה תפיחה. הטיפ השלישי, חשוב מאוד לתת לחלה את זמן התפיחה שלה, אחרת היא תצא עם מרקם דחוס.

מצרכים:

1 קילו קמח  מנופה
20 גרם  שמרים יבשים או שקית שמרית
5 כפות סוכר לבן + כף סוכר דמררה

2 ו-1/2 כוסות  מים חמימים
1/2 כוס  שמן
1 כף מלח

להברשה 
1 חלמון 1 כף מים וכפית דבש
שומשום או פרג לפיזור

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים שמרים, סוכר ומים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ולשים במשך 2 דקות על מהירות נמוכה. מוסיפים את השמן והמלח, ולשים 10 דקות עד לקבלת בצק רך.
בקערה משומנת מתפיחים כשעה או עד להכפלת נפח. חותכים לרצועות בהתאם לכמות שתרצו ומתחילים לקלוע חלות לפי הגודל שבחרתם. מורחים ביצה ואת הטופ שבחרתם ומעבירים להתפחה שניה. מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים כחצי שעה עד לקבלת צבע חום יפה.

השאירו תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here