איך מכינים חלבה ביתית? רבים מאתנו אוהבים את הממתק שנחשב יחסית לבריא. חלבה ביתית יכולה להיות בריאה יותר מהקנויה כי אנו יודעים בדיוק מה נכנס לתוכה וכיצד היא מוכנת. ההכנה לא קשה והטעם נפלא. ניתן להפחית בכמויות הסוכר אך אין להוריד לגמרי את מרכיב הסוכר. החומרים לחלבה ביתית הם:
500 גר טחינה גולמית
1 כוסות סוכר
1/2 כוס מים
תוספות:
שקדים
פיסטוקים
שומשום
תבנית אינגליש קייק
אופן ההכנה:
בסיר שמים את הסוכר והמים ובשלים על אש בינונית ללא בחישה
חום הסוכר צריך להגיע ל 120 מעלות, בערך כ 7 דקות בישול
בקערת מיקסר שמים את הטחינה, ומפעילים במהירות נמוכה. את הסירופ שופכים באיטיות על הטחינה רצוי בצמוד לדפנות עד לאיחוד. מוסיפים את התוספות ומעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה או משומנת. מקררים בטמפרטורת החדר כשעתיים שלוש וחותכים לאחר שהופכים את התבנית. את התוצר המוגמר יש לשמור בימים אלה במקרר.