רובנו אוהבים סושי, אך מעטים מאיתנו מכינים אותו בבית, מהסיבה הפשוטה שאיננו יודעים להכין את האורז המיוחד בו משתמשים. מתברר כי הדבר פשוט וקל להכנה, ובהכנה ביתית תוכלי להכין סושי בדיוק לטעמכם. ראשית חשוב לדעת כי האורז בו משתמשים להכנת הסושי, חייב להיות אורז עגול. ברשתות השיווק השונות יש אורז מיוחד לסושי, או שהוא מגיע באריזה שרשום עליה אורז עגול.הוא שונה מעט בטעמו ודרך הכנתו, גרגריו עבים והוא בעל כמויות גבוהות של עמילן שגורמות לו להיות דביק. לפני התחלת הבישול, יש לשטוף את האורז במים זורמים ולהוסיף לסיר בו שמנו מים. היחס הוא כוס ורבע מים לכוס אורז. מרתיחים את האורז, מנמיכים את האש ומבשלים כ 20 דקות. את האורז משאירים בסיר סגור כרבע שעה ומוסיפים לו לאחר מכן מירין מעט סוכר ומעט מלח ומערבבים. זה כל הסוד.