איך מכינים אורז אחד אחד, זו שאלה נפוצה בין חובבי האורז. ישנם סוגים רבים של אורז, טעמים ותיבולים שונים, ודרכים שונות להכנתו. אורז הוא מאכל אהוב מאוד גם בישראל וגם בעולם, והוא נחשב לתוספת או כמצע למנה עיקרית. בין סוגי האורז הנפוצים: ריזוטו, אורז עגול, בסמטי, פרסי ועוד. ישנם גם סוגי אורז בריאים כמו אורז בר, אורז אדום ועוד, כל אחד והאהבה שלו. אז איך מכינים אורז בצורה כזו שיצא לנו אחד אחד ולא דביק, ומספיק מבושל? קבלו כמה טיפים: ראשית יש לשטוף את האורז מספר פעמים תחת מים זורמים קרים על מנת להסיר ממנו לכלוך ועמילנים. מומלץ לטגן מעט את האורז במעט שמן בסיר בו הוא יתבשל. על כל כוס אורז שמים כוס וחצי ומים. משמע, אם אנו מכינים כוס אורז נשים כוס וחצי מים. את התבלינים מוסיפים בזמן הבישול עם הוספת המים, מביאים לרתיחה ראשונית ומבשלים על אש קטנה כשהסיר מכוסה עד לריכוך גרגירי האורז. מומלץ לפתוח את המכסה בסיום, באם גרגירי האורז עוד קשים, ניתן להוסיף רבע כוס מים. לאורז בר ואורז אדום, יש צורך בזמן בישול ארוך יותר וכמות מים גדולה יותר כשתי כוסות מים לכוס אורז.