סלט קולסלאו הוא אחד הסלטים הטעימים ביותר שתוכלו להגיש בשולחן האוכל שלכם. הוא מתאים גם בשולחן שבת, גם בארוחות ערב ספונטניות וגם כתוספת טעימה ודלת קלוריות לארוחה בכל שלבי היום. לאלה מכם שממש אוהבים את הסלט ישתמשו בו לא רק כתוספת לבגט השניצל שלכם אלא גם כמילוי עיקרי לסנדוויץ'.

מהו סלט קולסלאו?

סלט קולסלאו הוא סלט כרוב וגזר במיונז למעשה. הכמויות שתראו כאן במתכון יהיו יחסיות אחת לשנייה אך כמובן שתצטרכו להתאים את הכמויות באופן יחסי לכמות שתרצו. מומלץ להכין בפעם הראשונה לפי המתכון ובצורה מסודרת. מכיוון שמדובר רק בסלט אין צורך גם לעשות בלגן בכל המטבח.

ציוד להכנה מראש:

הכינו מסננת, קערה ומגרדת וכמובן כפות לצורך ערבוב ותבלון.

המתכון:

  • כרוב לבן אחד גדול (אפשר להוסיף גם חצי כרוב סגול או עוד חצי כרוב לבן).
  • 2-3 גזרים גדולים
  • חצי כוס מיונז
  • 2 כפות סוכר
  • מעט חומץ לבן
  • פלפל שחור
  • מלח

שלבי עבודה:

בשלב הראשון שטפו היטב את הירקות. חתכו את הראשים של הכרוב והגזר, קלפו את הגזר מהקליפה שלו ואת שניהם, אחד אחרי השני, העבירו במגרדת כדי ליצור רצועות ארוכות ודקות של גזר. את הכרוב תוכלו לחתוך באמצעות סכין גדולה וחדה אולם דאגו לחתוך אותו דק דק על מנת שהסלט יהיה מוצלח.

בשלב השני הכניסו את הכרוב והגזר למסננן ושטפו היטב מתחת למים במשך 2-3 דקות תוך כדי הקפצת הירקות (מבלי שיפלו לכיור) על מנת להשלים את השטיפה שלכם. תוכלו בשלב הזה להעביר אותם לקערה עם מים ולתת להם השרייה של כמה דקות אם תרצו על מנת לרכך אותם עוד יותר, אולם כל זמן שאתם לא אוכלים את הסלט מיד אלא נותנים לו להתרכך עם התבלינים שלו במקרר לכמה שעות אז לא תצטרכו את השלב הזה.

סננו את המים מהקערה (או העבירו את הכרוב והגזר לקערה יבשה). בקערה נפרדת או בחצי הכוס של המיונז – הוסיפו את התבלינים וערבבו אותם עם המיוחד עד לקבלת תערובת אחידה. כעת שפכו אותם אל הכרוב והגזר וערבבו היטב. אפשר להוסיף מעט שמן זית ומיץ לימון מי שממש רוצה.

כעת כסו הקערה בניילון נצמד או נייר כסף והכניסו למקרר לכמה שעות עד שהסלט יתרכך בתוך התבלינים והנוזלים שקערה. כעת תוכלו להגיש את הסלט באותה רמת מוכנות כמו זו שאתם קונים מהסופר. האורחים שלכם וודאי יפרגנו לכם על כך.

 

השאירו תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here