אין כמעט ילד שלא אוהב עוגת שוקולד קלאסית ומדליקה. עוגות שוקולד מתאימות הן ליום הולדת, הן ליום שישי/שבת בבית ובעצם לכל אירוע וכל זמן. אפשר להגיש אותן קרות מהמקרר ואפשר להגיש אותן מחוממות ביחד עם כדור גלישה. קל מאוד להכין אותן, הן לא דורשות הרבה מצרכים או עבודה וגם לא הרבה זמן בתנור. אז אם גם אתם רוצים להפתיע את הילדים שלכם עם עוגת שוקולד מפתיעה וטעימה במיוחד, או את בני הזוג שלכם או לצ'פר את עצמכם – תפשילו שרוולים – אנחנו מתחילים.

בחירת תבנית:

אתם יכולים לבחור את התבנית כרצונכם, אולם שימו לב לשינוי בכמויות בהתאם לגודל התבנית. תבנית מרובעת בינונית או תבנית עגולה 24 תספיק למתכון הנוכחי, אם תרצו תבניות מלבניות קטנות השתמשו בחצי מהמתכון (או בחרו ב2 תבניות).

מתכון:

  • 2 ביצים
  • כוס וחצי סוכר
  • כוס מים פושרים
  • כוס מים חמים
  • 280 גרם קמח (בערך שתי כוסות)
  • שקית קטנה של אבקת אפיה
  • כפית שטוחה של סודה לשתייה
  • ארבע כפות גדולות של אבקת קקאו

שלב 1 – ערבבו את האבקות ביחד (הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ואבקת קקאו) עד שתתקבל אבקה בצבע אחיד.

שלב 2 – לחמם את התנור ל-180 מעלות.

שלב 3 – לערבב (עדיף בעזרת מיקסר) את הסוכר ביחד עם הביצים, השמן והמים.

שלב 4 – לשפוך אל הבלילה את קערת האבקה עד שתתקבל תערובת אחידה ודלילה.

שלב 5 – לשמן את התבנית היטב ולשפוך בזהירות את הבלילה לתוך התבנית. הכניסו את התבנית לתנור למשך כחצי שעה. הכניסו קיסם כדי לבדוק האם העוגה מוכנה. אם הקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה, אם הוא יוצא רטוב משוקולד – המשיכו לאפות לעוד 5-10 דקות ובדקו בשנית.

שלב 6 – המיסו שוקולד בסיר קטן, אפשר לערבב מעט מים (אם אתם רוצים לערבב חמאה דעו כי כאן העוגה תהפוך מפרווה לחלבית). וכשהשוקולד המומס מעט מתקרר לטמפרטורת החדר תוכלו לשפוך אותו על העוגה ולהכניס אותה למקרר עד שהציפוי יתקשה. מומלץ לכסות בניילון נצמד כמובן לשמור על טריות העוגה. אפשר לבצע את הכנת שלב המסת השוקולד בזמן שהעוגה בתנור כדי לחסוך זמן.

לסיכום; אפיית עוגת שוקולד מסורתית וטעימה במיוחד איננה עבודה קשה במיוחד. לפניכם מתכון פשוט וקל אותו תוכלו לנצל בכל רגע שתרצו וכך תוכלו ליהנות מהעוגה בכל זמן שתחפצו להכין אותה. הילדים שלכם בטוח יודו לכם.

 

השאירו תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here